Računalništvo

Kako kupiti cenejše canon kartuše?

canon kartuše

Canon kartuše so lahko originalne, ki pa so precej drage. Canon tiskalniki so najkakovostnejši tiskalniki na trgu, ki naredijo lahko super slike in odtise zelo živih barv. So pa originalne canon kartuše za canon tiskalnike del prodajne taktika, za to so sami tiskalniki relativno poceni, ker podjetje pote služi na račun potrošnega materiala, ki so črnila in različni papirji, ki so zelo dragi.

 canon kartuše

Vendar ni treba, da kupujete ravno originalne canon kartuše. Čeprav proizvajalec seveda trdi, da so njegove kartuše najboljše in najbolj zanesljive, to ni res. Te kartuše vsebujejo malo črnila in so tudi pokvarljive tako, kot vse druge. Zato je bolje, če nabavite kompatibilne kartuše za te tiskalnike, ker so enako kakovostne in boljše v nekih zadevah.

Kompatibilne canon kartuše izdeluje pooblaščeni proizvajalec za canon kartuše le da ne pod to blagovno znamko ampak po drugo. Uporablja pa lahko dobro črnilo ali slabo in dobre ali slabe čipe. Zato je najbolje se pozanimati, kateri proizvajalec je kvalitetne in zanesljive ter se tistega tudi držati v bodoče.

Sploh, če imate zelo dobre rezultate že pri prvi uporabi, se bo le še ponavljalo. Tako boste lahko natisnili veliko več kot do sedaj po precej nižji ceni. Kompatibilne kartuše imajo namreč več izbire in sicer običajna polnjenja, kis o še enkrat večja od originalnih ali pa ekstra polnjenja, ki so veliko večja od običajnih.

Nekatere kartuše se lahko polnijo večkrat in stem tudi prihranite ali  pa še zraven varujete tudi okolje. To se dela tudi z originalnimi, če boste kartuše oddajali v posebne zbirne centre, kjer jih potem ponovno uporabijo. Tako ne končajo na smetišču, kar je za naravo in planet res super.

Če veliko tiskate in še posebej, če tiskate fotografije, kjer je pokritost lista 100 %, potem originalne kartuše porabite v nekaj dneh. Medtem ko kompatibilne ne boste v enem mesecu, taka razlika je.