Računalništvo

Spletno gostovanje in domene

Internet je vsak dan bolj zasut z različnimi reklamami podjetij, ki propagirajo najbolj razširjene spletne storitve – spletno gostovanje in domene (oziroma registriranje le-teh). Včasih podjetje izvaja le posamezno storitev, ponavadi pa gresta spletno gostovanje in domene z roko v roki. Ker je na spletu tovrstnih ponudb vsak dan več, je pametno poznati parametre, s katerimi lahko “ločimo zrnje od plev” oziroma ločimo super ponudnike od tistih, ki bi si želeli da so dobri (pa ponavadi niso 🙂 ). Pomembno je vedeti, da cena ni edini kriterij, po katerem bi se morali ravnati. Če želite kvalitetno storitev za spletno gostovanje in domene, je cena sicer pomembna, še zdaleč pa ne najpomembnejša.

Če si boste vzeli čas in se pogovorili z nekaterimi skrbniki spletnih strani, vam bodo skorajda zagotovo vsi povedali, da je zelo pomemben odnos med ponudnikom spletnega gostovanja in uporabnikov – torej takoimenovana tehnična pomoč uporabnikom. Ko se znajdemo v težavah, je ključen dober odzivni čas ponudnika, ter osebje, ki ima dovolj znanja in potrpljenja, da uporabniku pomagajo rešiti težavo (tudi tistim, ki morda z upravljanjem strani niso najbolj domači). Zelo pomembno je tudi , da vam ponudnik za spletno gostovanje omogoča varnostne kopije podatkov. Le-te se lahko kreirajo tedensko ali pa mesečno – pomembno je, da so nam na voljo, če jih slučajno potrebujemo. Lahko se namreč zgodi, da si zaradi lastne nevednosti ali določenih tehničnih težav zbrišemo vsebino naše strani – to pa je lahko zelo neprijetno, zlasti, če ste za izdelavo porabili več tednov ali mesecev. Če ima vaš ponudnik za spletno gostovanje ločen strežnik, kamor nalaga te varnostne kopije podatkov, boste zagotovo vsako noč lažje zaspali 🙂

Če iščete ustrezno podjetje, ki vam nudi spletno gostovanje – si oglejte ponudbo na Neo-serv. Podjetje se že dolgo vrsto let ukvarja z registracijo domen ter spletnim gostovanjem. Pri nas veljajo (zelo upravičeno!) za eno najboljših podjetij v branži spletnih storitev. Prepričale vas bodo ugodne cene paketov spletnega gostovanja in domen, ter super prijazna tehnična služba, na katero se lahko v primeru težav vedno obrnete. Še danes obiščite njihovo spletno stran in se prepričajte o super ponudbi!