Prosti čas in zabava

Fige so zdrave

fige

Imate radi fige? Če ste odgovorili pritrdilno in če večkrat posežete po njih, obstaja velika verjetnost, da ste dobrega zdravja. Fige, o katerih lahko več preberete na spletni strani https://www.nadlani.si/kulinarika/fige/, namreč vsebujejo številne vlaknine in vitamine, ki so še kako pomembni pri ohranjanju in povrnitvi vitalnosti, energije, zdravega ravnovesja v telesu in, ne nazadnje, zdravja.

Fige so menda stare kot jabolka, zato jim nekateri še danes radi rečejo božje sadje. Gre za vrsto mediteranskega sadja, ki so ga cenili že stari Egipčani, pa tudi stari Grki in Rimljani, zato lahko sklepamo, da so skozi vso zgodovino dobrodošla sestavina v najrazličnejših kulinarikah. Ne le okus, privabljajo zlasti njihove zdravilne učinkovine. Fige namreč vsebujejo kar 11 pomembnih vitaminov in tudi drugih sestavin, ki krepijo človekovo telo in duha. Uravnavajo namreč krvni tlak in krvi sladkor, holesterol, pospešuje prebavo, menda pomagajo celo pri nespečnosti in še in še. Če bi radi izvedeli več podatkov o tem, kako zdravilne so še fige, kliknite zgornjo povezavo.

fige

Fige lahko v kulinariki uporabljamo na različne načine. Najbolje jih poznamo kot svež ali posušen sadež, s katerim se najpogosteje sladkamo sredi zimskih dni in večerov. So namreč zelo sladke in zato jih imajo radi tudi otroci. Lahko pa jih uporabljate tudi v najrazličnejših receptih, od sladic do mesnih jedi. Pobrskajte za recepti na spletu in videli boste, da gre res za vsestransko živilo, za katerega vam bo žal, da ga niste pogosteje in bolj ustvarjalno uporabljali. Lahko tudi malo eksperimentirate in prilagajate okuse tako, da običajnim jedem morda dodate figo ali dve. Škodilo zagotovo ne bo, saj gre za živilo, ki spodbuja najrazličnejše procese v telesu, in to na način, da vam izboljša počutje in konec koncev tudi zdravje. Morda gre res za nekoliko eksotičnejše živilo, vendar to še ne pomeni, da ga ne bi smeli uvrstiti na vsakodnevni jedilnik.