Prosti čas in zabava Storitve in trgovina Zdravje in nega

Cestna kolesa so primerna za vsak dan

cestna kolesa

Poletje je idealen čas za raziskovanje skritih kotičkov Slovenije na kolesu. Enduro kolesa so naravnost odlična izbira za vse kolesarske navdušence, saj vam zagotavljajo idealno razmerje med kakovostjo in ceno. Na voljo vam je veliko različnih koles, zato smo prepričani, da bo med njihovo ponudbo prav vsak našel pravo kolo zase.

Cestna kolesa so odlično prevozno sredstvo za prav vsak dan

Ne glede na to, ali se boste odpravili na daljšo kolesarsko turo ali pa se nameravate s kolesom voziti zgolj na delo, so cestna in ostala kolesa naravnost idealna. Z odločitvijo, da si boste kupili kolo in se z njim čim več vozili, boste naredili kar dvojno dobro delo – v prvi vrsti boste naredili nekaj dobrega za svoje zdravje, saj boste poskrbeli za vsaj nekaj minut dnevne rekreacije. Tudi če nato cel dan presedite v pisarni za računalniškimi zasloni, boste vsaj zjutraj in po koncu službe sedli na kolo in se tako vsaj malo razgibali, zaradi česar se boste veliko bolje počutili. Na drugi strani pa boste poskrbeli tudi za varovanje okolja – če se vozimo z avtomobilom namreč v zrak spuščamo izpušne pline, ki so med glavnimi onesnaževalci zraka. S kolesom se boste tudi izognili vsakodnevnim jutranjim in popoldanskim konicam – zakaj bi vsak dan izgubljali živce v neskončni koloni pločevine, če pa lahko sedete na kolo in se bistveno hitreje (predvsem pa z mirnimi živci) pripeljete v službo oz. domov.

Cestna kolesa so, kot že ime pove, odlična za vožnjo po najrazličnejših cestah, zato jih lahko uporabljate praktično vsak dan. Do službe se pripeljete po taki ali drugačni cesti, otroci gredo v šolo po cesti, vse kolesarske ture več ali manj potekajo po cestah. Za običajne družinske izlete s kolesi (sploh če imate majhne otroke) so cestna kolesa najbolj primerna, saj nudijo odličen oprijem na cestnih površinah, če pa ste nekoliko bolj adrenalinski tip in se raje vozite po gozdovih, izberite kakšno drugo kolo. Gorsko kolo je recimo idealno za bolj zahtevne terene, če pa nameravate imeti kolo za lahkotno vožnjo po mestu, kjer boste mimogrede na tržnici kupili nekaj sadja in zelenjave, vam priporočamo, da si kupite mestno kolo, ki ima spredaj ali zadaj priročno košarico, kamor lahko zložite nakupljeno blago.

cestna kolesa
Cestna kolesa so odlična za družinske izlete.

Na kaj morate biti pozorni pred nakupom kolesa?

Cestna kolesa (kot tudi vsa ostala) lahko kupite v vseh specializiranih trgovinah, možno pa jih je kupiti tudi preko spleta. V nakup se ne podajte brezglavo, temveč dobro premislite, za kakšne namene nameravate uporabljati kolo (gorske ture, vožnja na delo, vožnja po mestu, družinski izleti ipd.) in po kakšnih terenih se nameravate pretežno voziti (gozd, asfalt, makadam ipd.). Priporočamo tudi, da si določite okviren proračun, ki ste ga pripravljeni nameniti za nakup kolesa, seveda pa je dobro, da primerjate cene koles pri različnih ponudnikih, saj se le-te lahko nekoliko razlikujejo glede na ponudnika. Če vam je pomembno, kakšno znamko kolesa vozite, preverite tudi blagovno znamko koles. To je le nekaj nasvetov, za natančnejše informacije in vse dileme okoli nakupa kolesa pa lahko povprašate izkušene prodajalce v trgovinah s kolesi, ki vam bodo znali kar najbolje svetovati in pomagati pri izbiri kolesa.

Cestna kolesa so odlično prevozno sredstvo, ki lahko nadomestijo avtomobile – na delo, v službo ali pa na družinske izlete se odpeljite s kolesom in tako poskrbite za svoje zdravje, obenem pa prispevajte tudi k varovanju okolja. Ne izgubljajte živcev v neskončni koloni avtomobilov v jutranjih in popoldanskih konjicah, temveč čas, ki bi ga sicer preživeli na cesti, raje posvetite družini. Ponudba koles je zares široka, zato velja upoštevati nekaj kriterijev pred nakupom, sicer pa lahko za nasvete povprašate prodajalce v trgovinah s kolesi, ki vam bodo z veseljem pomagali izbrati pravo kolo za vas.