Zdravje in nega

zakaj so sobne rastline tako zaželena in iskane?

sobne rastline
Sobne rastline popestrijo vsak prostor, ga poživijo in vanj vnesejo življenje, ki ga vsi obožujemo. So zelo lep okras in še prinašajo srečo ter zdravje in blagostanje. Nekatere hišne rastline so pravi balzam za pogled in nego, pa še zdravilne so, tako da so ravno pravšnji okras v dnevni sobi. Tam ponavadi imajo rastline dovolj prostora in svetlobe. Voda pa tudi, če jih redno zalivate. Nekatere sobne rastline potrebujejo dosti nege in vode, druge pa čisto nič ali zelo malo. Sami si izberete tiste, ki so vam bolj pri srcu.
sobne rastline
Če radi skrbite za sobne rastline, potem boste gotovo izbrali take, ki jih je treba negovati in hitro rastejo ter vas razveseljujejo. Cvetijo pa danajsko skoraj vse, razne listnate zimzelene nekatere vrste, čeprav znajo ob pravilni negi in pogojih občasno precej presenetiti. Rastline za v sobo izberite sami po sovjem okusu. Glejte na to, da bodo v skladu z vašim stilom in pohištvom ter vašim karakterjem. Izberite take, za katere velja, da so srečne rastline in zdravilne. To pomeni, da v prostor vnašajo blagostanje, bogastvo ter zdravje.
Dejansko imajo nekatere sobne rastline take vibracije, da človeku pomagajo do boljšega počutja, tako telesnega in duševnega ter s tem k uspehu ter zdravju. Pa že to, da človek v to verjame, je dovolj, da lahko premika gore v sovjem življenju in s svojim zgledom še v drugih življenjih. Me srečne sobne rastline zagotovo spadajo cekinček, devo denarja, kitajsko srečno drevo, jerihonska roža, kaktusi in aloje vera pa seveda srečni bambus, ki je prav posrečena rastlina.
Raste izjemno hitro in jo lahko oblikujemo v katero koli obliko želimo, ker je med rastjo mehak, med tem ko potem otrdi. Tako oleseni, da ga uporabljajo celo za strehe, stene in pohištvo. Tako pohištvo izdelano iz bambusa je izjemno trdno in kakovostno ter dolgotrajno. mora pa bambus zrasti zelo visok in debel.