Razno Storitve in trgovina

Poslovna darila niso le beležke in svinčniki; lahko so veliko več!

poslovna darila

V kratkem načrtujete srečanje s svojimi poslovnimi partnerji? Ste jih povabili v vaše podjetje, da bi jim pokazali, kako uspešni ste in zakaj je dobro, da še naprej sodelujejo z vami? Jim želite pokazati, da jih cenite? Potem nikakor ne smete pozabiti na poslovna darila; ta so namreč ključnega pomena pri negovanju dolgoletnih partnerstev in nadaljnjih dobrih odnosov.

Naj gre za stare ali nove partnerje, bežna ali dolgotrajna srečanja, poslovna darila bodo vedno naredila vtis nanje. Gre namreč za izkaz hvaležnosti in spoštovanja, s premišljeno in inovativno izbiro pa partnerjem sporočate, da jih zelo cenite in da ste se zanje vedno pripravljeni potruditi po najboljših močeh. Kakovostna poslovna darila so tudi dobra promocija vašega podjetja, pozitivno vplivajo na vašo poslovno uspešnost in poskrbijo, da ste vedno korak pred konkurenco.

poslovna darila
S poslovnimi darili vašim poslovnim partnerjem pokažete, da jih cenite.

Kako izbrati pravo poslovno darilo

Preden kupite darilo za vašega poslovnega partnerja se pozanimajte, kaj mu je všeč, s čim se ukvarja in podobno. Že res, da lahko ta korak izpustite in mu preprosto date personalizirano beležko, svinčnik ali vrečko, a to so že tako rekoč pričakovana, standardna darila, ki ne bodo nikogar več navdušila. Namesto tega se o vašem poslovnem partnerju dobro pozanimajte in mu pripravite nepozabno poslovno darilo. Je velik gurman? Podarite mu okusno slovensko čokolado ali med, suhomesnate izdelke ali kar celo košarico dobro! Se rad razvaja? Zakaj ga ne bi presenetili s paketom dišečih svečk, aromatičnih olj in podobnih stvari? Rad raziskuje svet? Potem bo zanj idealno poslovno darilo predstavljala personalizirana potovalna torba ali nahrbtnik, odveč ne bodo niti brisača ali sončna očala!

Poslovna darila so lahko veliko več kot zgolj neka formalna obveznost. Zakaj ne bi naredili koraka naprej in poslovnim partnerjem podarili nekaj, česar drugje še niso dobili? To bo na njih naredilo velik vtis in zagotovo si boste pridobili nekaj dodatnih točk v primerjavi z ostalo konkurenco.

poslovna darila
Izberite darilo, ki bo vaše poslovne partnerje pozitivno presenetilo.

Prefinjeno ali tradicionalno, važno da je iz srca

Poslovna darila so lahko zelo prefinjena in prestižna, lahko pa so bolj tradicionalna, a vseeno zapakirana v moderno embalažo. V prvi vrsti naj bodo izvirna in inovativna, da bodo že takoj navdušila vaše poslovne partnerje. Dodajte k darilom še kakšno posvetilo, citat ali sliko, pač nekaj, kar bo poslovnim partnerjem seglo do srca in se jim boste vtisnili v spomin. Ko bodo za naslednji projekt iskali partnerje, se bodo gotovo najprej spomnili na vas in na vašo gostoljubnost.

Kaj pa če nimam ideje, kaj podariti poslovnim partnerjem?

Nič zato! Obrnite se na podjejte, ki se ukvarja z izdelavo poslovnih in drugih daril in z veseljem vam bodo priskočili na pomoč. Ne veste, kakšno barvo ali material izbrati za darilo? Se sprašujete, kaj bi res naredilo vtis na vaše partnerje? Čim prej kontaktirajte podjetje, ki bo za vas izdelalo poslovna darila in se dogovorite za sestanek. Tam jim predstavite svojo vizijo in opišite svoje poslovne partnerje, potem pa boste skupaj ugotovili, kaj bi nanje napravilo največji vtis. Naj bodo izbrani izdelki kvalitetni, inovativni, unikatni in uporabni, da jih bodo obdarovanci lahko uporabljali še dolgo časa.

poslovna darila
Je vaš poslovni partner veliko na poti? Presenetite ga s kvaliteto potovalno torbo!

Še vedno ne veste, kaj bi podarili poslovnim partnerjem? Potem pa preidimo na konkretne ideje:

Čokoladna presenečenja. S čokolado skoraj ne morete zgrešiti. Svoje partnerje lahko pogostite s tradicionalnimi okusi, ali pa jih navdušite z novimi, nenavadnimi kombinacijami, ki se jim bodo vtisnile v spomin. Lahko jim podarite tudi čokoladna presenečenja, na primer medene čebelice, hrustljave srčke ali kaj podobnega. Pričarajte jim okus po domačem in jih popeljite v njihovo otroštvo – to jih bo raznežilo in takoj jim boste všeč.
Darila za dolgoletne partnerje. Pri dolgoletnih partnerjih se morate še posebej potruditi, saj ste z njimi že stkali neke vezi in zdaj od vas pričakujejo več in več. Obdarite jih s prestižnejšimi darili, na primer s konjakom, ginom ali viskijem, lahko jim podarite pakete zdravja, ki vsebujejo domači med in marmelade. Podarite jim stekleničke domačega malinovega, jabolčnega, višnjevega ali katerega drugega žganja, penečo medico ali obogatene praline.
Domače razvajanje. Vsak se rad kdaj doma sprosti in razvaja, zato poslovne partnerje obdarite z brisačami, odejami, darilnimi seti, copati ali srčkanimi skodelicami. Vse izdelke personalizirajte in jim dodajte osebno noto.
Poslovna darila za tuje partnerje. Če vaši poslovni partnerji prihajajo iz drugih držav, potem poskrbite, da se jim bo Slovenija za vedno vtisnila v spomin. Izberite darila, ki bodo Sloveniji naredila dobro promocijo – podarite jim steklenico vrhunskega slovenskega oljčnega olja, lectovo srce, slovensko vino, kranjsko klobaso ali kaj drugega.

Poslovna darila si ljudje podarjamo na raznih poslovnih dogodkih in srečanjih. Ponavadi pričakujemo personalizirane beležke ali svinčnike, kar je sicer uporabno, a nič posebnega. Bodite izvirni in partnerjem podarite darila, ki jih ne bodo pričakovali. Presenečeni boste, kakšne navdušene odzive boste dobili!