Podnebje in vreme Pag

Odhajate v kratkem na otok Pag? Ne? se vam zdi premrzlo? No potem boste zamudili dokaj toplo in sončno vreme Pag, ki bi vas grelo med tem, ko pohajkujete po otoku in si ogledujete razne znamenitosti, kot so recimo 500 let stare oljke, če se odpeljete proti severu v Lun. Trenutno vreme Pag je primerno, da si lahko ogledate mesto, kjer naj bi na Pagu pristal neznani leteči predmet. Dejansko gre za kamnino ki po obsevanju z UV svetlobo, sveti rdeče.

vreme pag

Vreme Pag je v tem obdobju ravno primerno za take stvari, saj vam ne bo potrebno vlačiti ogromne količine vode, ki bi jo morali spiti poleti, hkrati pa vam tudi ne bo vroče zaradi sonca, ki zna takrat kar dobro žgati. Lahko se tudi sprehajate po plažah, ki so sedaj prazne, če ste dovolj pogumni, oziroma nori, pa se lahko v morju tudi kopate. Vreme Pag res da je v tem trenutku hladno, če ga primerjamo s temperaturam poleti, vendar vam ne preprečuje da bi se v tem času še vedno imeli dobro.

Vreme Pag pred mesecem ali dva je imelo zimo, temperature so bile pač nizke kot so povsod, ko je tam zima, snegu pa ni bilo. Je pa zato pihala burja, ki je značilna tako kot za vreme Pag kot za vse ostale lokacije na hrvaški ob Jadranu. Burja zna biti kar neprijetna, močni sunki vetra otežujejo vegetacijo na tisti strani otoka kjer ta piha, potem tudi razkriva strehe če so te slabo narejena in podira drevesa.

V kolikor želite odpotovati na otok Pag sedaj, kar brez strahu, apartma boste zagotovo dobili brez problemov, saj turistov in tečnih Italijanov še ni, ti navalijo meseca Avgusta ko imajo tiste svoje praznike, vreme Pag začne za vse ostale turiste postajati ugodno že v mesecu juniju.