Pisarniški stoli se morajo prilegati načinu dela

Pisarniški stoli so najbolj uporabljan kos pohištva v domači ali službeni pisarni, saj na njem presedimo in delamo kar veliko ur. Dela pa so različna, kot je tudi intenzivnost dela različna, zato so ti stoli oblikovani različno za več poklicev več o tem na povezavi http://www.integra.si/pisarniski-stoli/. Stoli so različnih velikosti, oblik, barv, drugače agronomsko oblikovani in raznih višin.

Pisarniški stoli morajo biti zelo skrbno izbrani glede na poklic, na intenzivnost dela in na naravo dela, ki ga opravljamo v pisarni ali  doma. To pomeni, da se moramo poglobiti v to, katero delo opravljamo in na kakšen način, saj bomo tako bolje vedeli, kateri dela telesa so med našim delom preobremenjeni. Najprej moramo gledati nato, kakšna je naša višina in masa. Vsi pisarniški stoli so sicer narejeni, tako, da se višina lahko prilagaja s pomočjo hidravličnega sistema, ni pa vseeno, kako visoka je njihova najnižja ali najvišja višina, ker so tudi različne ravno tako, kot smo ljudje različnih višin in mase. Za težje ljudi je potrebno izbrati masivnejše ohišje kot za lažje.

pisarniški stoli

Naslednja stvar, ki je zelo pomembna pri pisarniških stolih je višina naslonjala za vrat in glavo, če ju seveda potrebujemo. Pri nekaterih delih ju potrebujemo, drugače lahko imamo zakrčen in boleč vrat, pekočine v ramenih in križu, slabo vidimo in imamo glavobole. Pisarniški stoli nudijo oporo tako vratu, kot hrbtu. Hrbtno naslonjalo je naslednja zadeva, ki je pomembna, kako je agronomsko narejena, zato moramo to dobro pretehtati, preizkusiti prej.

Nenazadnje je potrebno vedeti, koliko se gibljemo skupaj s stolom, koliko in kakšne gibe opravljamo na njem, koliko se prepogibamo, stegujemo na razne  strani in vozimo z njim po pisarni. Nekateri pisarniški stoli omogočajo tudi izjemno prožnost, oporo pri gibanju, ne da bi se zvrnili saj so narejeni tako, da so v vsakem primeru stabilni, tudi, če se nagibamo izven ravnotežja. Nekateri pa tega nismo zmožni in so zato lahko za nekatera manj primerni.