Razno Zdravje in nega

K nutricionistu po nasvet za uravnoteženo prehrano

Na splošno (domov)

Prehrana je izredno pomemben element zdravega načina življenja. Ker bi vsak od nas moral za dobro počutje narediti nekaj v tej smeri, smo za vas pripravili par odličnih nasvetov, kako v svoje življenje vpeljati uravnoteženo prehrano. A da bi prišli do želenih rezultatov, se moramo najprej vprašati, ali to res želimo in kaj smo za svoj cilj pripravljeni narediti? Notranja motivacija oz. motivacija, ki izhaja iz nas samih, je ključna pri takšnih stvareh.  Če ne veste, kako začeti, berite dalje. Za več vsebin lahko kliknete na tole povezavo nutrimentum.si. Lahko pa se odpravite tudi po informacije na splošno oz. v ambulanto k nutricionistu.

Kdo je nutricionist in s čim se ukvarja?

Nutricionist je oseba, ki svetuje ljudem na področju prehrane, se zaveda prehranskih posledic na zdravje in jih na različne načine poskuša umiliti, tiste negativne pa tudi v kali preprečiti. Zaveda se, da je preventiva boljša od kurative. Prav tako pa poskuša učiti z zgledom. Drugače kot dietetik, ki je na svojem področju izšolan strokovnjak, nutricionist pridobiva znanje o prehranjevanju na druge načine. V Sloveniji namreč še nimamo šole za to. Prehranski svetovalec te vrste torej postaneš na podlagi izkušenj in pridobljenega znanja iz raznih knjig, člankov, konferenc, tečajev in pogovorov.

Na splošno (domov)
Uravnotežena prehrana je eden od ključnih elementov zdravega življenjskega sloga.

Po informacije k nutricionistu

Če ste v zagati glede načina prehranjevanja in ne veste, kako naprej, potem bo najbolje, da obiščete prehranskega svetovalca. On vam bo znal svetovati, hkrati pa boste z njegovo pomočjo pridobili tisto prepotrebno samozavest, ki jo človek tako potrebuje za dosego rezultata.

Kaj vse bo za vas naredil prehranski svetovalec?

Prehranski svetovalec vam bo v prvi vrsti ponudil strokovno svetovanje na področju prehranjevanja. Za primer si vzemimo spletno stran nutrimentum.si, kjer vam ponujajo osebno, dolgoročno in strokovno svetovanje. Najprej bodo z vami stopili v stik preko brezplačnega telefonskega posveta. S pomočjo prvega posveta bodo lažje prepoznali vaše želje in potrebe. Nato bo sledila obravnava in priprava na prehransko svetovanje. Ta zajema prehranski coaching, sestavo jedilnika in pomoč pri hujšanju. Po pomoč se odpravite torej k nutricionistu.

Nutricionist vam bo s pomočjo različnih pristopov pomagal spremeniti vaše prehranjevalne navade.

Prehranski coaching

To je pristop, s katerim vam nutricionist nudi strokovno oporo pri spreminjanju načina prehranjevanja. Spremembe so opazne prej kot pri ostalih pristopih, saj je program popolnoma prilagojen posameznikovim potrebam. Zakaj se osebe odločajo za ta program? Ker imajo dovolj iskanja informacij o zdravi prehrani preko spleta. Prehranski coaching jim pravzaprav ponudi tisto, kar so iskali, se pravi konkretne nasvete in pristope, ki dejansko delujejo, ter natančen načrt prehrane in aktivnosti, ki vodijo v spremembo.

Sestava jedilnika

Nutricionist za vas sestavi jedilnik, ki bo sledil smernicam uravnotežene prehrane. Prehranski svetovalci Nutrimentuma bodo za vas pripravili jedilnik na podlagi aktualnih znanstvenih smernic, ki se bo prilagajal tudi vašim osebnim željam, življenjskemu slogu in okusu. S tako imenovanim personaliziranim jedilnikom boste dobili sveže ter inovativne ideje za pripravo enostavnih in okusnih obrokov, ki bodo hkrati tudi zdravi. To je odličen način, da stopite na pot, ki vas vodi do želenih rezultatov. Ampak ne pozabite, za vse dobre stvari v življenju je potreben čas. Uravnoteženo prehranjevanje je praktično način življenja, ki se ga je potrebno naučiti. Je proces, ki traja, da ga osvojite. S pomočjo nutricionistov pa bo vse skupaj nekoliko lažje.

Kaj pa hujšanje?

K nutricionistu se zatečemo, kadar se  želimo znebiti odvečne teže in maščob. Takrat je naš cilj shujšati in se počutiti bolje. Vse to poteka seveda v sodelovanju s športno aktivnostjo. Pa je hujšanje res priporočljivo? Če hujšamo na zdrav način in ob izgubi telesne mase to tudi permanentno ohranimo, je. Ampak. Največji problem se pojavi ravno pri tem drugem delu. Ohraniti izgubljeno oz. pridobljeno telesno maso je za marsikoga pretežak zalogaj. Zakaj? Ker se posamezniki bolj kot na spremembo življenjskega sloga osredotočajo na kratkotrajen cilj. Čim prej in čim več shujšati, pa bom zadovoljen. A to ni recept za uspeh na dolgi rok. Pri Nutrimentumu se v prvi vrsti fokusirajo na spremembo življenjskega sloga. Seveda bo ta sprememba za seboj potegnila tudi spremembo na tehtnici. Morda ta ne bo tako drastična, kot ste v začetku pričakovali, bo pa konstantna. Pri vsem skupaj pa je najpomembneje predvsem to, da spremljate vaše počutje in da postavite svoje zdravje na prvo mesto.

Zaključek

Pomembno je, da so naše želje in potrebe zadovoljene. Kar se tiče prehranjevanja, imamo ljudje različne navade. Nekatere so lahko za naše zdravje včasih celo pogubne . Zato je pomembno, da se tega čimprej zavemo in začnemo ukrepati. Če ne veste kako, potem je najbolje, da se odpravite po informacijek nutricionistu.