Razno

NLP mojster: spoznajte umetnost spreminjanja sebe

nlp mojster

V današnjem članku boste izvedeli več o nevrolingvističnem programiranju in o tem kako postati pravi NLP mojster. Verjetno se vam ob prebiranju prvih vrstic ne sanja o čemu bomo govorili, zato moramo najprej razjasniti kaj pomenita kratica NLP in besedna zveza nevrolingvistično programiranje.

Brez skrbi, NLP ni kratica za neznani leteči predmet, temveč za nevrolingvistično programiranje. Izraz je izumil dr. Richard Bandler, besedna zveza pa je model medosebne komunikacije, ki temelji na odnosu med uspešnimi vzorci vedenja. Spodaj si poglejte podroben pomen kratice NLP:

N je oznaka za nevrologijo, ki predstavlja živčni sistem in možgane. Izkušnje pridobivamo s petimi čutili, ki so odvisni od tega sistema in sicer vid, sluh, tip vonj in okus. Naš subjektivni pogled na svet je naš edini zemljevid sveta.
L označuje besedo lingvistično, ki predstavlja verbalni in neverbalni jezik. Z njim opišemo, razumemo in ovrednotimo izkušnjo, ki smo jo doživeli preko čutil. Jezik ni le sredstvo za komunikacijo, temveč tudi dojemanje in oblikovanje sveta.
P kot programiranje pa je sposobnost učinkovitega urejanja misli in vedenj, s pomočjo katerega NLP mojster doseže želene cilje in rezultate. Naše zmožnosti so v veliki meri povezane z našimi umskimi procesi in programi.

Priljubljenost nevrolingvističnega programiranja v Sloveniji in po svetu

NLP tečaji so v današnjem času priljubljeni predvsem v Evropi in Ameriki. Napredek v tehnologiji omogoča, da se delavnice izvajajo ne le v živo, temveč tudi preko spleta. Udeležite se jih lahko iz domačega kavča, tudi če potekajo na drugem koncu sveta.

V naši državi je NLP prisoten že kar nekaj časa. Edini v Sloveniji, ki vas bo naučil nevrolingvističnega programiranja je NLP mojster in coach dr. Aleksander Šinigoj. Preberite si kakšno izmed njegovih knjig za osebno rast ali poiščete nasvete na njegovem YouTube kanalu. Prisoten je tudi na Facebooku in Instagramu, seveda pa bo najbolj vesel vašega zanimanja za njegove praktične, sproščene in zabavne tečaje.

Je nevrolingvistično programiranje enako psihoterapiji?

Psihoterapija se osredotoča predvsem na izvor različnih težav, strahov in prepričanj, medtem ko je namen nevrolingvističnega programiranja iskanje rešitev za sedanjost in prihodnost. Podrobna analiza našega problema ni pomembna, če se osredotočimo na doseganje ciljev in pozitivnih rezultatov.

Zakaj je dobro postati NLP mojster?

S pomočjo nevrolingvističnega programiranja boste pridobili učinkovite strategije, ki vam bodo omogočile uresničitev sanj. Dobili boste nov odnos do življenja, ki je poln radovednosti ter želje po napredovanju. Predstavljajte si, da začenjate novo avanturo, ki je priložnost za učenje in rast. Strukturo vsakega vedenja je mogoče modelirati in spreminjati ter znova in znova reprogramirati. Si želite spremembe? Ne veste kako se znebiti starih vzorcev razmišljanja, ki vas omejujejo? Spoznajte inovativno tehnologijo, s pomočjo katere boste informacije organizirali in dojemali na način, ki vas bo pripeljal do začrtanega cilja.

Kako začeti?

Si želite spremembe na področju odnosov, zdravja, kariere, financ, komunikacije ali osebne rasti? Berite naprej in postanite pravi NLP mojster. Prva stopnja je spoznavanje osnov, ki jih boste osvojili s pomočjo podjetja Mastermind akademija. Naučili se boste bolje upravljati svoje misli in občutke, saj le te vplivajo na vaše vedenje in rezultate, ki jih dosegate v življenju. Pridobili boste nova orodja za uspeh v življenju in tako postali certificiran in licenciran NLP praktik.

Ima NLP praktik enaka znanja kot NLP mojster?

Praktik pozna osnove, mojster pa poglobi ter nadgradi svoje znanje. Odpravi lahko strahove, ki mu ne služijo več, izboljša odnose in komunikacijo z ljudmi, na preprost in umirjen način rešuje konflikte ter odkrije svoje poslanstvo. Pravi NLP mojster ne pozna omejitev, brez težav lahko doseže idealno telesno težo, naredi preboj v svoji karieri, izkoristi svoj potencial in doseže vse zastavljene cilje.

Mastermind akademija

V podjetju Mastermind akademija se ukvarjajo z različnimi dejavnostmi. Danes se bomo osredotočili predvsem na eno izmed delavnic, s pomočjo katere boste postali certificiran in licenciran NLP mojster praktik. Spodaj si preberite kaj vse boste počeli na delavnici:

• Prvi korak bo definicija vaših vrednot in ciljev.
• Spoznali boste smisel reakcij ljudi v določenih situacijah.
• Naučili se boste reševanja konfliktov.
• Odpravili boste ovire, ki vam preprečujejo pot do vaših ciljev.
• Spoznali boste čar besed, metafor in programiranje uma.
• Ustvarili boste svojo NLP tehniko in delali na sebi, svojem notranjem miru ter sreči.
• Postali boste del skupine in z različnimi ljudmi delili svoje sanje.
• Večji del delavnice bo posvečen vadbi in utrjevanju naučenih tehnik.

Za več informacij o delavnicah pokličite na telefonsko številko +386/ 31/ 323/ 690, veseli pa bodo tudi vašega sporočila na elektronski naslov info@mastermindakademija.si.

Postanite del Mastermind akademije tudi vi.

Ali lahko kot NLP mojster napredujem še na višji nivo?

Ste postali mojster, kateremu je uspelo uresničiti vse cilje? Postanite certificiran in licenciran NLP coach in se iz mojstra prelevite v učitelja. Coaching lahko izvajate kot poklicno dejavnost ali pa njegove koristi prenesete na vzgojo otrok in komunikacijo z bližnjimi. Odpravite blokade in strahove. Pomagajte drugim, da bodo tudi oni uresničili svoje sanje!