Računalništvo

Kamm Trade – specializirani za razrez in previjanje stretch folije

Stretch folija

Kamm Trade je podjetje, ki se specializira za razrez in previjanje stretch folije ter proizvodnjo mini stretch rolic, ročne stretch folije in strojne streč folije. Več si preberite na naslovu: www.kammtrade.si/stretch-folija/. V svojem prodajnem programu ponujajo tudi široko paleto drugih pakirnih izdelkov, ki so potrebni v vsakem podjetju. Poleg tega nenehno sledijo potrebam trga in dopolnjujejo svoj proizvodni in prodajni program, vendar ne na račun kakovosti izdelkov. Njihov cilj je ponuditi visokokakovostne izdelke svojim kupcem.

Prava izbira za zaščito in pritrditev izdelkov med transportom in skladiščenjem

Stretch folija je plastični film, ki se lahko zelo raztegne. Običajno je narejen iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE) in se izdeluje s postopkom ekstrudiranja. Film je navit na kartonske tulce. Poznamo jo pod več imeni, kot so ovijalna, raztegljiva, povijalna, streč folija, strech, embalažna in druga. Stretch folijo uporabljamo za ovijanje palete in tako pritrjujemo izdelke med seboj in na paleto, da ostanejo na mestu in so hkrati zaščiteni pred zunanjimi vplivi in nedovoljenimi posegi. Primerna je za prevoz med posameznimi proizvodnimi fazami, skladiščenje in transport iz kraja v kraj. Na trgu lahko najdemo različne širine, debeline in vrste stretch folije.

Kako izbrati pravo streč folijo za vaše potrebe in prihraniti pri stroških?

Naloga omenjenega podjetja je, da vam pomaga najti najbolj primerno in stroškovno učinkovito ovijalno folijo glede na vaše potrebe. Velikokrat kupci ocenjujejo nakup streč folije na podlagi cene na kilogram ali cene rolo folije, vendar to ni nujno najbolj optimalen način ocenjevanja stroškov. Glavni dejavnik pri stroških je definitivno strošek glede na povito paleto ali paket. Če tega stroška niste ovrednotili, potem lahko izgubljate potencialne prihranke.

Kljub raznolikosti debelin, dolžin in raztegljivosti, se pri kupcih velikokrat uporablja enaka streč folija za vse potrebe zaščite v podjetju, čeprav bi bila za nekatere aplikacije drugačna folija bolj primerna. To je deloma posledica pogostih napačnih predstav o uporabi streč folije, kot na primer, da večja debelina pomeni močnejši film, več ovojev na paleti zagotavlja večjo varnost in da je ena vrsta folije primerna za vse aplikacije.

Strokovno svetovanje in personalizacija streč folije

Streč folija, ki se uporablja za zavijanje palet, mora biti močna, fleksibilna in zanesljiva, da lahko varno in učinkovito zaščiti palete. Preveč nepotrebnih slojev pri ovijanju palet lahko privede do zapravljanja folije in višjih stroškov. Poleg tega so nekatere raztegljive folije bolj primerne za določene aplikacije kot druge. Izbira prave folije za pravilno uporabo lahko zmanjša odpadke in skupne stroške. Sposobnost raztezanja filma ne določa, kako dobro bo paleta ovita. Preveč raztezanja lahko dejansko zmanjša učinkovitost paletizacije.

Stretch folija

Ustrezen izbor streč folije lahko podjetjem prinese večjo učinkovitost pakiranja in izjemne prihranke pri stroških. Naloga podjetja je zagotoviti podjetjem kakovostno in konkurenčno ceno za streč folijo ter vam pomagati pri izbiri prave folije za vaše potrebe. Poleg tega lahko za vas folijo tudi potiskajo z vašim logotipom in naredijo vaše palete bolj opazne in personalizirane. S tem se lahko vi osredotočite na svoje poslovanje, podjetje pa bo poskrbelo za vašo embalažo.

Olajšajte si postopke pakiranja z visokokakovostnimi selotejpi

Danes je pakiranje pomembna storitev za podjetja, ki se ukvarjajo s pošiljanjem, skladiščenjem ali manipulacijo blaga. Tudi v drugih podjetjih se pogosto pojavi potreba po lepljenju škatel, kartona, papirja, folij ali drugih materialov, zato so visokokakovostni selotejpi nepogrešljivi. V podjetju Kamm Trade vam ponujajo selotejpe, ki olajšajo postopke pakiranja in poskrbijo za vaše zadovoljstvo s hitrim odzivom ter najboljšo rešitvijo.

Selotejp ali lepilni trak je ponavadi navit v kolut na kartonskem tulcu. Nosilec, na katerem je lepilo, je običajno folija PP ali PVC, lahko pa je tudi papirni lepilni trak. Nosilni trak je lahko različnih debelin, kar prispeva k moči selotejpa, medtem ko je lepilo lahko solventno, akrilno ali sintetični kavčuk, ki je nanesen v različnih debelinah. Širina selotejpa je lahko poljubna, najpogosteje se uporabljajo širine 48mm ali 75mm za industrijsko pakiranje. Standardna dolžina navitja pri ročnih selotejpih je 66m, lahko pa je tudi dvojno navitje 132m. Pri strojnih selotejpih pa je standardna dolžina navitja običajno 660m ali 990m.

Visokokakovostni in ekološki papirni lepilni trak

Ali veliko skladiščite, pakirate in odpremljate pošiljke blaga? Če je odgovor pritrdilen, imajo rešitev za vas – visoko kakovosten, zanesljiv in cenovno ugoden lepilni trak. Pri izbiri primernega traku je pomembno upoštevati več dejavnikov, kot so podlaga, temperatura in teža paketa, na katerem bo trak uporabljen. Lepilni trak se lahko razlikuje po nosilnem materialu, ki je lahko folija ali papir. Nosilni material je lahko različnih debelin in širin, odvisno od aplikacije. Najpogostejše širine traku so 48mm in 75mm, pakirani pa so v škatle po 36 ali 24 kosov.

Papirni lepilni trak, ki se aktivira z vodo, je nov trend zapiranja pošiljk. Poleg tega, da je najbolj ekološka možnost, ima še druge prednosti. Sestavljen je iz papirja z rastlinskim lepilom in se drži le, ko je aktiviran z vodo. Je odporen na svetlobo, temperaturna nihanja nanj ne vplivajo in se ne loči od kartona ob pritisku. Lahko se reciklira skupaj s kartonom in je že v uporabi pri veliko trgovskih verigah.