Zakaj so implantati dosti boljši od proteze?

Implantati so dejansko zobni vsadki, ki nadomestijo prave zobe tako, da se jih vsadi v kost in se zrastejo z njo, kar pomeni, da postanejo del človeka in se obnašajo kot pravi zobje, to pa si oglejte na naslednji povezavi https://www.doktor1a.com/implantati/. Lahko se vsadi samo en vsadek ali pa več, tudi celotno brezzobo čeljust lahko opremijo z vsemi implantati po vaši želji, če vam toliko zob manjka. Potem pa bo vaš nasmeh zopet lep in vaš ugriz pravilen, da boste lahko spet dobro in bogato jedli brez prebavnih motenj.

Implantati so v čeljusti fiksni, zgodnji del pa se lahko odvije in tudi zamenja po potrebi, ali očisti, čeprav je to zelo redko, ker so vsadki dobesedno doživljenjski zobje. Zdravniki specialisti se trudijo jih ohraniti tako, je pa dosti odvisno od higienskih in drugih navad pacienta, če na primer škripa z zobmi, potem to ni prav dobro za naravne zobe in tudi ne za implantate.

implantati

Implantati imajo veliko prednost pred zobno protezo ali mostički v tem, da so fiksni, kar pomeni, da se ne bodo odlepili iz ust, ne bodo odleteli ven ko boste kihnili ali se smejali, kot se to zna zgoditi pri protezah in padete v zelo nezavidljivo ni nerodno situacijo. Trdno stojijo v ustih pritrjeni in se ne premaknejo nikamor. To je res čudovita novica.

Implantati tudi ne žulijo kot proteza in hrana ne bo šla pod njih ter povzročala neprijetne občutke, kar največkrat naredijo orehi, orehova moka, potica in kokosova moka, ter razna semena kot je mak. Očistili si boste lahko zobe, kot da so zares tudi vaši ,saj se bodo kakovostni vsadki seveda vrastli v vas in postali del vas. Zato morate poiskati pravega kvalitetnega zdravnika, k ivam bo vsadil tudi kvaliteten vsadek iz titana, saj drugače lahko pride do komplikacij. Dober zdravnik bo tudi prej pozdravil vse, če je v ustih kaj narobe, na primer parodontozo, preden bo namestil vsadke.