Zdravje in nega

Estetski posegi omogočajo najrazličnejše popravke na telesu

estetski posegi

Vas moti znamenje na obrazu ali gube? Ste nezadovoljni s svojim videzom? Estetski posegi vam lahko pri tem pomagajo, a preden se odpravite na kakšen tak poseg razmislite, ali je to res to, kar si želite. Več informacij o estetskih posegih lahko dobite na kateri od klinik, ki nudijo estetske posege, kjer se lahko tudi bolj podrobno pozanimate o vseh potrebnih informacijah.

Kaj je lepo? In kaj je potem grdo? Na ta dva vprašanja je težko odgovoriti, dejstvo pa je, da je vprašanje lepega in grdega kulturno in družbeno pogojeno. To pomeni, da ljudje sami določamo, kaj velja za lepo in kaj za grdo in ti »standardi« se v vsaki kulturi razlikujejo. V nekaterih družbah velja za lepo potetovirano telo, spet v drugih so lepe ženske, ki si vratove podaljšujejo z obročki, preden je debelost postala bolezen je ponekod za lepo veljalo obilno telo … Vedno večji vpliv na to, kaj velja za lepo imajo tudi svetovni zvezdniki, po katerih se zgleduje veliko število ljudi. A pomembno je, da se za estetske posege ne odločate le zato, da bi nekomu ustrezali, ampak zato, ker sami niste z nečim zadovoljni.

Estetski posegi so lahko koristni za ljudi, ki niso zadovoljni s svojim videzom in zato niso samozavestni ali jih je celo sram kazati se pred ljudmi. Zanimivo je dejstvo, da obstaja celo fobija pred nezadovoljstvom s svojim telesom, imenuje pa se dismorfofobija. To nam jasno kaže na dejstvo, da je v današnji družbi čedalje več nezadovoljstva nad lastnimi telesi, kar je kar zaskrbljujoče.

Estetski posegi so različnih vrst – obstaja botoks, liposukcija, korekcija prsi ali ušes, različna dermalna polnila, laserski tretmaji, pilingi in še več. Kot že rečeno, je pred vsakim posegom dobro premisliti, ali to res potrebujete ali je to le rezultat tega, da ima vaša priljubljena pevka podobne ličnice itd.