Avtosedeži

Tako kot ni avto popolno funkcionalen brez dodatne opreme niso popolno funkcionalni brez dodatkov tudi avtosedeži. Dodatna oprema pri otroških sedežih napravi otroku vožnjo varnejšo, bolj udobno ter zelo prijetno, staršem pa se ni treba bati, da se bo njihov otrok med vožnjo pritoževal.

Avtosedeži
Zelo pomemben del dodatne opreme, ki jo morajo imeti vsi avtosedeži, je opora za vrat. Ta opora poskrbi, da bo imel otrok glavo na mehkem in udobnem, prav tako pa bo med vožnjo zlahka zaspal, zbudil pa se bo naspan in spočit. Prednost opore za vrat je v tem, da je zelo mehka, ergonomsko oblikovana, v trgovinah pa najdemo tudi modele, ki so oblikovani v stilu najljubših otroških junakov. Zelo pomemben dodatek je tudi zaščitna folija, ki jo namestimo pod avtosedeži ali pa na avtosedež pred otrokom. Ta zaščita poskrbi, da otrok s copati ne bo umazal avtomobila, odlična pa se izkaže tudi v primeru, ko je otroku med vožnjo slabo in bruha. Neprijetno težavo boste iz folije namreč zlahka odstranili. Še eden izmed pametnih in priporočljivih dodatkov je torbica z žepki, ki jo namestite na sovoznikov sedež. Se vam je že kdaj zgodilo, da med daljšim potovanjem med vso prtljago niste našli otrokove najljubše igrače? S pomočjo torbice z žepki se vam to nikoli ne bo zgodilo. V žepke lahko daste otroške igrače, hrano ter ostale potrebščine, ki so nujne na poti, ko jih boste potrebovali pa jih boste zlahka našli, saj boste točno vedeli, kje iskati. Med vožnjo si bo otrok prav tako lahko sam izbral, s katero igračo se bo igral, po koncu igranja pa jo bo lahko pospravil na varno.

Avtosedeži so nujna in nepogrešljiva stvar pri vožnji z otrokom, a ne pozabite, da si lahko vožnjo polepšate in poenostavite tudi s pomočjo dodatkov. Če imate med vožnjo dovolj otroškega joka ter nemira, si naslednjič omislite enega izmed teh dodatkov in videli boste, da bo otrok pričel med vožnjo uživati, s tem pa bo lepše in prijetnejše tudi celotno potovanje.