Avtomobilski blatniki

Vsak avto potrebuje karoserijske dele, tej ščitijo notranje dele pred poškodbami, nam dajejo streho in zaščito pred vetrom, naredijo avto bolj aerodinamičen in naredijo ga lepšega. Karoserijski deli pa se hitro uničijo saj so zelo obremenjeni in trpijo zaradi dežja, snega, sonca, peska, soli in pogosto so tudi poškodovani v prometnih nesrečah. Če je karoserijski del poškodovan ga je dobro zamenjati, res je da nimajo vpliva na delovanje motorja in podobno, seveda pa je dobro da jih zamenjamo kar se da hitro, saj imajo veliko funkcij ki izboljšajo delovanje avtomobila. Blatniki so gotovo eden od najpogosteje uničenih delov avta, tej se hitro uničijo saj so zelo izpostavljeni. Če želite kupiti nove dele avtomobila vam predlagm obisk spletne strani www.silux.si, tu imajo odlične avtodele po zelo nizkih cenah.

blatniki

Blatniki so eden od pomembnejših karoserijski avtodelov, ta del zaščiti pnevmatiko hkrati pa zaščiti ostale dele avtomobila pred blatom, peskom, soljo in tako naprej. Blatnik je nameščen nad pnevmatiko, tako vse kar odleti iz gume prileti vanj in ne v druge dele avtomobila. Ker morajo blatniki zaščititi avto pred delci kot je blato, pesek, sol in voda morajo sami prevzeti veliko majhnih udarcev, tej povzročijo praske, udrtine, kasneje tudi rjavino in luknje, takrat je gotovo že čas da zamenjate blatnik saj uničen blatnik sploh ne opravlja svojega dela.

Blatniki se lahko zelo razlikujejo, vsak model avta ima drugačne blatnike, zato se pred nakupom pozanimajte za katero znamko, model in letnik avta je blatnik namenje, če se znamka, model in letnik ne ujemajo se verjetno tudi odbijač ne bo prilagajal avtu, tako ga ne bomo mogli namestiti. Če niste prepričani ali so blatniki dovolj stari za zamenjavo ali pa ne veste če se bo prilegal vašemu avtu vam predlagam da povprašate vašega mehanik.