Artroza je boleča bolezen in jo lahko lajšate z naravnimi pripomočki

Artroza povzroča lahko hude bolečine, če je že napredovala in zakrnelost sklepov, več pa lahko preberete v tem članku https://www.smrekovit.si/artroza in tudi izveste, kako jo lajšati. Ko je artroza diagnosticirana, se priporoča, da ne jeste mlečnih izdelkov živalskega porekla, ker to bolezen povzročajo, kar so ugotovili neodvisni znanstveniki. Veliko obolenj je tudi zaradi dela v vodi ali stalnih gibov, zaradi česar se obrabijo sklepi ni izginja hrustanec. Vendar pa, če jeste pravilno, se bo hrustanec spet obnovil in sklepi bodo z leti prešli v normalo. Velko pa pomaga fizioterapija, bolečine pa lahko lajšate z mazilom iz smreke.

Artroza se težko diagnosticira, ker jo je tudi zelo težko odkriti ter ugotoviti, katere vrste je, saj jih je veliko vrst. Na začetku ne povzroča težav, ampak imate le nekoliko trde sklepe in zjutraj težko vstanete ter se težko spravite v pogon, kot ni bili zarjaveli in brez masti med sklepi. Dejansko ste, sklepi potrebujejo hrustanec in vodo, da se lahko premikajo, hrustanec pa raste z vnosom kalcija, ki je izključno v rastlinah, predvsem v maku. Zato se piporoča ga jesti skupaj s sezamom, ki je masten in korenčkom, da se vam obnovijo sklepi.

Ko se pojavi artroza in greste k zdravniku bodo preiskave terjale nekaj časa in bodo kar številne. Najprej vas bo zdravnik vprašal glede vaše preteklosti in sorodnikov, da bo videl, h čemu ste nagnjeni. Med tem časom lahko artroza napreduje hitro pri nekaterih, pri drugih pa zelo počasi. Če imate bolečine, si jih lajšajte z mazili iz smreke in s fizioterapijo ter vajami. Dovolj počivajte in ne delajte gibov, ki so morebiti pripeljali do tega stanja.

To bolezen majo največkrat ženske in sicer bolj v starejših letih, ker se obrabe in kalcinacija nabirajo v sklepih z leti. Odrasla oseba ne bi smela jesti mlečnih izdelkov, ker ti najbolj škodujejo. Zato tudi ponavadi zbolijo potomci, ker imajo enake prehranske navade, kot starši. Če pa jih spremenijo, spremenijo lahko tudi potek bolezni ali povsem ozdravijo.

Vaša naloga je, da se kar najbolj pozanimate o zdravju in naredi vse, kar lahko za svoje dobro počutje, ker ne more nihče bolje poskrbeti za vas, kot vi sami. Vsekakor pa preizkusite mazilo, za katerega ne boste verjeli, kako zelo je učinkovito.