Adventni venčki in božični prazniki

Na spletni strani http://www.promak.si/adventni-vencki smo opazili članek o adventnih venčkih in se nekako odločili, da tudi sami napišemo nekaj o teh venčkih, ki se uporabljajo po tradiciji za božične praznike. Na božično noč naj bi prižgali še zadnjo od štirih svečk, ki so na adventnem venčku. Nekateri ljudje se odločijo, da bodo adventni veneč naredili kar sami, kar je seveda zelo lepo in zanimivo, saj imajo tako nekaj unikatnega, na kar so lahko ljudje zelo ponosni. Adventni venčki so namenjeni neki tradiciji.

adventni venčki

Vsi ljudje, ki spoštujejo omenjene božične praznike jih imajo doma, ko pridejo časi teh praznikov. To je seveda lepo, saj nas nekako povezujejo, nas delajo enake in to je nekaj, kar nam vsem vlije ljubezni in topline v naša srca. Adventni venčki so namenjeni vsem, ki spoštujejo božične praznike in jih z veseljem praznujejo. Adventni venčki se lahko kupijo v prodajalnah, prav tako pa jih lahko naredite sami, kar počne kar precej ljudi, kot smo omenili že zgoraj.

Ljudje radi delajo takšne stvari, saj je to prav tako nek ritual oziroma običaj, tako da vsekakor je to tradicija, ki jo je lepo ohranjati in se vedno z njo povezati. Adventni venčki so narejeni iz štirih svečk, ki se jih prižge vsako adventno nedeljo. Zadnjo naj bi se prižgalo na božični večer, ko se zbere celotna družina. Adventne venčke običajno sestavlja tudi vejica ali vejice iglavca, tako da vse skupaj lahko izgleda resnično zelo privlačno in zanimivo. Nekateri ljudje pa nimajo želje po tem, da bi adventni venčki bili izdelani v njihovih rokah, tako da se raje odločijo, da bodo le te kupili in jih šele za tem postavili na mizo. To seveda ni nič narobe, saj so adventni venčki nekaj, kar je povsem vseeno kje so bili dobljeni, važno je le, da spoštujete ta običaj in da jih imate, ko pride čas za to.